Te ne kushton 50 cent, por a e dini sa kushton një kafe në Zvicër?

Te ne kushton 50 cent, por a e dini sa kushton një kafe në Zvicër?

Banka zvicerane “United Bank of Switzerland”, në kuadër të kërkimit të madh vjetor për çmimet dhe fitimet, ndërmjet tjerash është marrë edhe me çmimet e kafesë në qytete të ndryshme të botës.
Hulumtimi merret me çmimin e një kafeje në kafene të zakonshme.

Advertisement

Kryeqyteti i Katarit, Doha, ndodhet në krye të listës dhe njerëzit mesatarisht për këtë pije të adhuruar duhet të paguajnë 5,47 euro.

Advertisement

Kopenhagen renditet e dyta, ku një kafe mesatarisht kushton në kafenetë e kryeqytetit danez 4,98 euro.

Advertisement

Dubai – një kafe kushton 4,87 euro, Zyrih – 4,26 euro ,Shanghai – 3,93 euro ,Pekin – 3,78 euro

Advertisement

Vjenë – 3,71 euro ,Moskë – 3,67 euro ,New York – 2,67 euro.Pak më lirë një kafe kushton në New Delhi – 1,30 euro

Advertisement

Sao Paulo – 1,28 euro, Johanesburg – 1,27 euro, Stamboll – 1,20 euro, Kajro – 1,15 euro,Milano – 1,14 euro

Mumbai – 0,90 euro,Romë – 0,85 euroLisbonë – 0,63 euro, Lagos – 0,53 euro.

Advertisement

Kuriozitete